torstai 10. syyskuuta 2015

Habitare

Kävimme siis jo eilen Habitare-messuilla tutustumassa sisustuksen ja muotoilun uusiin tuuliin ja tuleviin trendeihin. Messut aukesivat yleisölle tänään, mutta eilen alan ammattilaiset pääsivät etukäteen kiertämään nämä valtavat sisustusmessut Helsingin messuhallissa.

Linja-autossa on tunnelmaa! 


Matkasimme Onnibussilla Tampereelta Helsinkiin ja saavuimme jo hyvissä ajoin messukeskukselle, jotta ehtisimme tutustumaan perusteellisesti mahdollisimman moneen messuesittelijään. Enkä olisi ikinä uskonut, että kahdeksan tuntia messuilla ei meinaa riittää. Kyllähän messualueen kiertäisi vaikka puolessa tuosta ajasta, mutta tutustuakseen mahdollisimman paljoon kunnolla, olisi aikaa tarvittu kaksi päivää.


Iloisia messuilijoita: Iina S, Laura ja Karita

Hobbyhall


Messut tarjosivat mukavasti jokaiselle jotakin; jokaiseen kodin huoneeseen löytyi varmasti esittelijä ulkoporealtaita, portaikkoja ja vesihanoja myöten. Suomalaista muotoilua oli korostettu paljon. Uusien, tuntemattomampien muotoilijoiden töitä oli esillä pitkin messukeskusta.
Pistin merkille, että puuta käytetään sisustuksessa nyt paljon. Enimmäkseen vaalean väristä, ja etenkin vaneri taitaa olla nyt in. Onhan se monipuolinen ja kaunis materiaali. Yksinkertainen, kaunis muotoilu tuo puisiin kalusteisiin erittäin suomalaista henkeä, joka sopii skandinaaviseen kotiin kuin nenä päähän.
Oli hienoa nähdä, miten paljon Habitaressa oli esillä aivan uudenlaisia ratkaisuja hyödyntäen uudenlaisia tekniikoita ja teknologiaa. Allekirjoittaneessa herätti paljon kiinnostusta Philipsin Hue valaisinjärjestelmä.


Itseäni kiehtoo paljon kaikki uusi, mitä en ole ennen nähnyt tai mistä en ole ennen kuullut. Tässä muutamia poimintoja uudenlaisista innovaatioista messuilla:


Karita ja Emma palaverikopissa. Kannattaa käydä testaamassa
miten äänieristetty tuo koppi oikeasti on! 

Gymi Furnituren liikkumaan inspiroivat kalusteet lapsille

Pehmeät, koivupölkyn näköiset istuimet sisälle ja ulos

Erivärisistä ja -kuosisista paloista tehty sohva ja suloiset mininojatuolit

Yksi pääsyy, jonka vuoksi messuille lähdimme, oli siis tulevien sisustustrendien näkeminen ja kuuleminen. Aiheesta piti luennon trendianalyytikko ja toimittaja Susanna Björklund, ja me päätimme ottaa luennosta kaiken irti, minkä vain saimme. Kirjoitimme asioita ylös, otimme kuvia ja yritimme tallentaa muistiimme kaiken mahdollisen tiedon. Onneksi luentoa havainnollistamassa oli myös ENNEn oma näyttely aiheesta. Myöhemmin ehkä nähdään, mitä päihimme oikein jäi ;)

Ahead! -areena, jolla luento pidettiin, sijaitsee messuhallissa sateenvarjosateen alla. 
ENNEn tulevien trendien näyttelystä


Kaikenkaikkiaan messut olivat erittäin inspiroivat ja meillä oli tosi hauska päivä. Etenkin loppupäivä, kun itse kukin alkoi ylittää väsymyksen rajoja, tarjosi kovan treenin naurulihaksille. Matkaan tarttui isot kassilliset pakollista messumateriaalia (eli esitteitä, käyntikortteja, kasseja ja karkkia) sekä mahtava kokemus, joka auttaa meitä pysymään sisustuksen trendien aallonharjalla.- Karita -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti