perjantai 26. helmikuuta 2016

Karitan uusi koti

Elämässäni tapahtui jälleen suurehko muutos, kun joulukuulla poikaystäväni pyysi mua muuttamaan kanssaan asumaan. Mies oli ostanut oman asunnon jo elokuussa, mutta etenkin kylpyhuone vaati melkoisen remontin. Samalla kaikkien muidenkin tilojen seinät saivat uutta pintaa ylleen.

Kyseessä on 81 neliöinen paritalon puolikas, jossa on kaksi makuuhuonetta. Nykyinen avomieheni oli päättänyt jo ennen minun muuttoaikeitani, että olohuoneeseen ja päämakuuhuoneeseen tulee hirrestä veistettyä piilupaneelia. Olohuoneen paneelit saivat ylleen Osmo Colorin antiikkitammi-sävyisen vahan, ja paneelit laitettiin siellä kahdelle seinälle.
Kun minun muuttoni varmistui, päästin ammattini valloilleen toden teolla. Olohuoneesta halusin lämpimän ja kotoisan, mutta en erämökkimäistä tunnelmaa, hirsiseinistä huolimatta.Olohuoneen yhdessä kulmauksessa on pieni pellettitakka, joka lämmittää ihanasti vielä näin talvella. Lehmäntalja on IKEAsta ja pieni sohvapöytä on siskoni miehen tekemä. Sohva on Sotkan Brandon u-mallinen sohva, ja lepotuoli on Kodin1:stä.Keittiö oli remontoitu hiljattain, joten emme tehneet sille muuta, kun maalasimme ikkunaseinän. Betoniseinä oli niin huonosti maalattu ja tasoitettu, että päätimme tehdä siihen struktuuripinnoitteen. Maalaus toteutettiin Tikkurilan Tunto Hienolla. 


Oma makuuhuoneemme on kiva pieni pesä, johon on mukava illalla käpertyä. Sinne mahtuu juuri ja juuri sänky noin päin, kun sitä vastapäätä on kiinteät vaatekaapit. Lisäksi huoneessa on pieni lipasto ja yöpöydät. Täällä tehosteseinänä toimii myöskin piilupaneeli, joka vahattiin sävyllä poppeli. Päiväpeitto ja jokin taulu on vielä etsinnässä, ja löytyypä sieltä vielä(kin) yksi muuttolaatikko.. :D 


Toisesta makuuhuoneesta on tarkoitus tulla työ-/vierashuone. Tällä hetkellä se on nin täynnä epämääräistä "romua", etten ole viitsinyt napsaista tuoretta kuvaa, mutta tässä on kuva sen tehosteseinästä. Petroolin sinisen valitsimme sen rohkeuden ja kauneuden vuoksi, sekä siksi, että se tuo hieman syvyyttä muuten vaaleaan huoneeseen. Tehosteseinälle tulee pitkä työpöytä, johon mahtuu meidän molempien tietokoneet, ja sille asennetaan seinähyllyjä tuomaan lisäsäilytystilaa mapeille ja koriste-esineille. 

Tässäpä pientä kurkistusta tässä vaiheessa meidän kotiin. Paljon on vielä tekemättä, ja viikonlopun aikana olisi tarkoitus asentaa verhotangot. To be continued siis ;) 

- Karita -

3 kommenttia:

 1. Keittiö on tosi kiva, meillä kun on 24 vuotta vanha keittiö, eikä oikein näytä tuolta. Paljon muutakin kivaa siellä oli joka puolella. Olen eka kertaa sun blogissa ja liityin lukijaksikin. Ois niin kiva jos haluaisit tulla vasta vierailulle Aurinkokujalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Kiitoksia kovasti, itsekin tykätään, kun keittiö on hiljattain remontoitu, ja siellä on paljon kaappi- ja laskutilaa. Kiva että liityit lukijaksemme, tulen ehdottomasti vierailemaan Aurinkokujalla! :)
   - DEKOrento, Karita

   Poista
 2. Kodikkaan näköistä. Meillä on myös sisustaminen meneillään. Vielä täytyy muutamat pinnat myös saada valmiiksi. Tarkoituksena olisi laittaa erikoispaneelit tilaukseen. Meilläkin yksi makuuhuone toimii vierashuoneena sekä työhuoneena. https://www.parkanonlista.fi/projektivalmistus/

  VastaaPoista