maanantai 19. lokakuuta 2015

Laura Laine

Moi.

Seuraavana esittelyvuorossa olenkin minä eli Laura. Olen iloinen remppanainen ja työnkuvaani DEKOrennossa kuuluu pintaremonttien lisäksi erikoisemmatkin maalaus- ja tapetointityöt niin seiniin kuin kalusteisiin. Puotiimme teen persoonallisia ja uniikkeja sisustustuotteita pyrkien käyttämään kierrätys- tai luonnonmateriaaleja. Ympäristöasiat ovat minulle tärkeitä ja pyrin ottamaan ne töissäni huomioon. Tulevaisuudessa suunnitelmissa on tehdä myös pienimuotoista huonekalurestaurointia, -verhoilua sekä -pintakäsittelyitä, kunhan kunnon työtilat osuvat kohdalle.

Titteleiltäni olen huonekalurestauroinnin ja -verhoilun artesaani sekä sisustaja. Sisustaminen ja
erityisesti vanhat huonekalut ovat aina kiehtoneet minua, mikä sitten veikin tieni Ikaalisten Käsi- ja Taideteollisuusoppilaitokseen opiskelemaan huonekalurestaurointia. Koulutus oli kolmivuotinen ja hyvin mielenkiintoinen ja opettava. Valmistuttuani v.2013 haaveenani oli jo tuolloin oman yrityksen perustaminen. Tietoa ja taitoa oli kuitenkin saatava lisää, joten hakeuduin Tampereen Aikuiskoulutuskeskukseen opiskelemaan sisustus- ja verhoilualan perustutkintoa. TAKK:ssa opinkin paljon uutta ja sain laajennettua osaamisaluettani, pysytellen kuitenkin sisustamisen parissa. Valmistumisen jälkeen alkoikin merkittävä ponnistus elämässä eteenpäin, kun aloimme kerätä osuuskuntatoiminnasta kiinnostunutta porukkaa kasaan. Asioiden selvittelyssä ja yrittämisen suunnittelussa vierähtikin koko kesä, mutta kyllä se kannatti. Haaveeni yrittämisestä kävi vihdoin toteen elokuun viimeisenä päivänä, kun veimme DEKOrennon perustamispaperit maistraattiin. Se oli yhtä juhlaa se. :)

Työssäni olen tarkka ja pyrin tekemään parasta mahdollista työnjälkeä. Käsillä tekeminen on aina ollut mielekästä, minkä vuoksi siitä ammatinkin halusin. Maalaus kiinnostaa minua eniten ja toteutan erittäin mieluusti erilaisia koriste- ja tehostemaalauksia niin seinäpinnoille kuin kalusteisiin ja huonekaluihinkin. Olen myös innokas kehittelemään ja kokeilemaan uusia maalaustekniikoita. Toinen erikoisosaamiseni on taidokkaiden polttotöiden tekeminen. Ostin aikoinani halpamyymälästä peruspolttokolvin, jonka käyttöä aloin innostumisen myötä harjoittelemaan oikein urakalla. Sormenpäät olivat tuolloin kovilla, kömpelö kolvi kun kuumeni välillä turhankin paljon kahvaa myöten. Hurahtamisen jälkeen hankin kunnon polttokynän, jolla työskentely oli tarkempaa ja mielekkäämpää. Nyt teen erilaisia polttotöitä niin oman mielikuvituksen voimalla, kuin myös asiakkaiden tilauksesta.Sisustustyyleistä etnisyys ja itämaisuus kiehtovat minua eniten. Mausteisten värien paljous, ornamentit, runsaat sisustustekstiilit ja tumma puu kietoivat minut pauloihinsa jo useita vuosia sitten eikä kyllästymistä näy. Vaikka pidän myös harmonisesta värimaailmasta, itämaisessa tyylissä hauskaa on ettei kaiken tarvitse sointua
tarkalleen yhteen, vaan seassa saa olla pieniä rajojenrikkojia ja leikkisyyttä.
Mielestäni elämässä (ja kodissa) pitää näkyä väriä ja pilkettä silmäkulmassa, jotta arki ei tuntuisi liian harmaalta!

Toimistoon luotiin metsämäistä tunnelmaa asiakkaan toiveestaEi kommentteja:

Lähetä kommentti