maanantai 26. lokakuuta 2015

Iina Mononen


Moi!
Seuraavana esittelyvuorossa minä eli Iina M.
Olen koulutukseltani huonekalurestauroinnin arteesani ja sisustaja.
Erityisesti olen keskittynyt verhoiluun ja sisustustekstiileihin.

Käsillä tekeminen on ollut minulle aina tärkeää. Ompelukoneen
käytön aloitin, kun äiti ensimmäinen kerran uskalsi pikku tyttönsä
antaa sillä mennä hurrutella. Siitä asti olenkin sitten ommellut vaatteet
ja sisustustekstiilit itselle, ystäville sekä sukulaisille.
Harrastuksiini on kuulunut piirustusta, maalausta, pianon soittoa ja
metalligrafiikkaa (jos ajatellaan tätä taide-/käsityöpuolta, urheiluna pelasin monta vuotta pesäpalloa ja lentopalloa).

Lukion jälkeen mietin mitä tekisin ja mitä elämältäni haluaisin. Kamppailin psykologian ja kädentaito-opiskelujen välillä. Kohtalo päätti puuttua peliin ja ohjasi minut Ikaalisiin, jossa opiskelin huonekalurestauroinnin artesaaniksi. Töitä ei ollut oikein tarjolla ja päätin, että voisin syventää ja laajentaa osaamisalaani. Päädyin TAKK:n sisustajakoulutukseen ja hyvä niin. Yrittäjyys oli ollut minulla mielessä pitkään. Aluksi oli vain vaikea hahmottaa, että mitä haluaisin yrittäjänä tehdä. Oli niin monia asioita, jotka käsityön saralla kiinnostivat. Luulin että on pakko valita joku - vain yksi. Parasta oli kun tapasin sisustajakoulutuksessa samassa tilanteessa olevia ihmisiä. Kukaan ei oikeastaan ollut innostunut lähtemään yrittäjäksi yksin, päätimme siis tehdä homman yhdessä, ja näin DEKOrento sai alkunsa.

Välitilan, keittiön kaappien ja lattian uusi ilme.
DEKOrennossa teen sisustussuunnitelmia, tapetointeja ja muita pintaremontteja, koristemaalauksia sekä huonekaluverhoilua ja sisustustekstiilien valmistusta. Suunnitelmiin voin toteuttaa myös välitilat ja laminaatin asennukset.


Varastohuoneesta tyylikkääksi harrastus- ja vierashuoneeksi.


Oma sisustustyylini on modernin käytännöllinen ripauksella retroa. Kotimainen design ja klassikot löytävät paikkansa suunnitelmissani yhdessä mummun vintin aarteiden ja kirpputorilöytöjen kanssa. Tykkään, että sisustuksessa näkyy asiakkaan persoona, jotain henkilökohtaista. Käytän myös mielelläni värejä. En tarkoita, että sisustuksessa tarvitsee olla kaikki sateenkaaren värit mukana mutta harkitut väriläiskät korostavat sisustusta ja sen elementtejä.


Muutamia verhoilutöitä vuosien varrelta.

Marraskuun alusta saan itselleni hieman isomman työhuoneen, kun muutamme Hervantaan. Työtilan isotessa ei kapasiteettia silti vielä riitä esim. isojen sohvien verhoiluun, mutta nojatuolit, rahit, ruokapöydän tuolit ja muut jakkarat saavat käsissäni uuden elämän.
Sisustustekstiilejä valmistan mittatilauksena aina tyynynpäällisistä verhoihin ja lattiatyynyistä sängynpäätyihin. Kaiken mitä kankaasta voi vaan valmistaa, mielikuvitus on rajana.
DEKOrento Puotiin (tuleva verkkokauppamme) valmistan myös sisustustuotteita myyntiin, lähinnä tekstiileistä.

Makuuhuoneen tehosteseinä sai Rebel wallsin kuvatapetin Garden of Dreams.

Pintaremontteja toteutan mieluiten tapetoimalla. Olin sisustajakoulutuksen aikana työssäoppimassa tapettikauppa Seinäruusussa (ja silloin tällöin tuuraan siellä edelleen), ja se ihanien värien ja kuosien maailma mitkä tapeteista löytyvät, saivat minut täysin valtaansa.
Koristemaalausta.Maalaamallakin voi saada upean efektin sisustukseen tai sitten korostaa jo olemassa olevia piirteitä. Perinteisten maalausten lisäksi toteutan mielelläni asiakkaan toiveen mukaiset koristemaalaukset tai erikoistekniikoilla tehdyt tehosteseinät.Tällaista taipaletta olen kulkenut ja tässä sitä ollaan - intoa täynnä oleva uusi yrittäjä. Toivottavasti tämä avasi teille lukijoille hieman mikä minä olen naisiani ja toivottavasti nähdään töiden parissa! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti