keskiviikko 9. joulukuuta 2015

Joulukalenteri: 9. luukku

Yhdeksännen päivän luukusta paljastuu ohje helppoon koristeeseen, jonka voit ripustaa vaikka joulukuuseen. Kyseessä on paperisuikaleista tehty sydänketju.

Tarvitset:
- Paperia (lahjapaperi, sanomalehti, koristepaperi jne)
- Sakset
- Viivottimen ja kynän
- Nitojan
 - Lankaa


Ensimmäiseksi leikkaa paperista n. 1-1,5 cm leveitä suikaleita, jotka ovat noin 10-12cm pitkiä.
Ota sitten kaksi suikaletta ja laita ne oikeat puolet vastakkain. Suikalaiden väliin kannattaa tässä vaiheessa pujottaa lanka, joka tekee yläpuolelle lenkin mistä koristeen voi ripustaa ja alhaalle tarpeeksi pituusvaraa.


Sitten nido suikaleet kiinni toisiinsa alareunasta. Tämän jälkeen käännä yläreunat alas yhteen, jolloin muodostuu sydänkuvio. Aseta seuraavat suikaleet oikeat puolet vastakkain muodostuneen sydämmen sivuille ja nido uudestaan. Kuljeta lankaa mukana ja nido se samalla suikalaiden väliin myös. Nyt voit taas kääntää suikaleiden yläreunat alas vastakkain muodostaen uuden sydämmen. Jatka näin niin kauan kuin suikaleita riittää tai riippuen kuinka pitkän sydänketjun haluat valmistaa.
Keskellä menevä lanka ryhdittää ja pitää asetelman paremmin muodossaan, voit myös pujottaa helmiä tai muita koristeita langan päähän lopuksi. :)


Leppoisia joulunodotus päiviä askartelun lomassa!
-Iina M

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti