torstai 17. joulukuuta 2015

Joulukalenteri: 18. luukku

Lukijoidemme joukossa on varmasti myös niitä, joilla joulujutut alkaa tulla vähän korvista ulos jo ennen itse joulua. Kevennetään hieman tähän väliin siis, ja jätetään tällä kertaa jouluaiheet väliin. Ajattelin kertoa teille hieman koristemaalauksista!

Koristemaalaukset saattavat olla osalle teistä aivan uusi tuttavuus. Niin ne olivat minullekin vielä reipas vuosi sitten. Mutta kun kerran hurahdin niiden maailmaan, en sieltä pois halunnut enää päästäkään.

Koristemaalauksia voidaan hyödyntää lähestulkoon missä vaan. Vain mielikuvitus on rajana. Ehkä yleisimpiä paikkoja koristemaalauksille on lastenhuoneet. Niiden seinille voi luoda vaikka minkälaisen mielikuvitusmaailman dinosauruksineen tai prinsessoineen, maalata pienen asujan lempi supersankarihahmon tai suosikkilastenlaulun sanat. Erään nuoren lupaavan jalkapalloilijan seinään maalasin tällaisen:


Jalkapalloilijan silhuetti on tehty piirtämällä se ensin ruudukkoon A4-kokoiselle paperille. Sen jälkeen on tehty iso ruudukko, johon jäljennettiin sama kuva luonnollisessa koossa. Kuva leikattiin ruudukosta ja kiinnitettiin seinään sinitarralla, jotta sen avulla saatiin piirrettyä ääriviivat. Lopuksi vain väritys maalilla ja siveltimellä. Jalkapallo piirrettiin suoraan seinään, johon se sitten maalattiin päälle.

Täällä on vilahtanut aiemminkin oma "master pieceni", merirosvotyttö. Tein sen koulussa näyttötutkintona koristemaalauksesta.

Ääriviivat valmiina.
Hiukset värjätty!


Valmis tuotos. 
Moni varmasti miettii, että kuka tahansa osaa tehdä koristemaalauksia. Niin varmasti osaakin. Kuka tahansa osaa heijastaa kuvan seinään, piirtää ääriviivat ja alkaa maalata. Värien käyttö ja yhteensovittaminen, varjostuksien ja korostuksien maalaaminen, sekä tarkka kädenjälki ovat kuitenkin niitä asioita, joissa kysytään taitoa ja silmää, ja joita kuka tahansa ei osaa tehdä.

Itse henkilökohtaisesti haluaisin tuoda koristemaalauksia enemmän yritysten tietoisuuteen. Käsin maalattu oman yrityksen logo on mielestäni aina asteen siistimpi, kuin painettu versio. Ja sen voi toteuttaa niin seinälle kuin taulupohjallekin. Taulupohja kulkee tarvittaessa mukana vaikka messuilla tai toimitilojen muuttaessa. Ja miksei tällaista taulua voisi tilata ihan kotiinkin koristamaan vaikkapa sitä lastenhuonetta, vanhempien sängynpäätyä tai olohuoneen seinää? Vain mielikuvitus on rajana.


Ylläolevan maalauksen tein Kotivisio-messuille viime vuonna. Tarkoituksena oli näyttää mahdollisimman montaa eri koristemaalaustekniikkaa. Tässä on käytetty piirtoheitintä, teippausta sekä sablonamaalausta (ja jonkin verran ihan vapaata kättäkin.)

Olkaa rohkeita kotinne sisustamisessa! Koristemaalaukset antavat paljon mahdollisuuksia vähän hullutella ja erottua joukosta. Vink vink, DEKOrennon palveluista löytyvät myös koristemaalaukset ;)

- Karita - 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti